WANDELEN

De mooiste plekjes om te wandelen

Wanneer jij van wandelen houdt dan kan je in Nederland op veel plekken nog genieten van heerlijke wandelvakanties of wandelweekenden. Iedere provincie heeft wel een plek waar je zeker eens een keer gewandeld moet hebben.

Mooie gebieden om te wandelen

Wanneer je van wandelen houdt vindt je Nederland nog heel veel mooie gebieden waar je een mooie wandeling kan maken waarbij je ook nog kunt genieten van de omgeving. Eigenlijk heeft iedere provincie wel een dergelijk gebied:

Limburg – Heuvelland

Dit is toch wel een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. In het glooiende landschap zie je ontzettend veel mooie dingen zoals kronkelende beken, heggen, graslanden, holle wegen, hellingbossen en boomgaarden. Het geuldal is niet voor niets een van de twee mooiste landschappen in Nederland.

Drenthe - Drentse AA

Het beekdal van de Drentse Aa is de tweede van de twee mooiste landschappen van Nederland. De Drentse Aa beek heeft zijn oorspronkelijke meander loop behouden in Nederland. Hier vindt je ontzettend veel wandelroutes. Je kunt ook een natuurreis nemen in groepsverband.

Gelderland – De Veluwezoom

Nationaal park de Veluwezoom is een aaneengesloten natuurgebied. Het heeft niet alleen oeroude bossen maar ook heide, stuifzand en landgoederen. Je kunt er ook een variëteit vinden aan planten en dieren. Je kunt hier eindeloze wandeltochten maken.

Noord Holland en Friesland

De Waddeneilanden behoren tot de uitwaai gebieden met eindeloze duinen en brede zandstranden. De Waddeneilanden liggen allemaal de kust bij Noord Holland en Friesland. Je kunt de eilanden alleen bereiken door een boot. Ook is het mogelijk om een wandelroute te kiezen op één van de Waddeneilanden.

Overijssel – De weerribben

De weerribben is een nationaal park met de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Dit gebied is dan ook met de hand gemaakt. In dit nationaal park kan je heerlijke wandelingen maken en wanneer je de hond aangelijnd hebt dan mag die gewoon mee.

Noord Brabant – Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense duinen worden ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Het heeft dertig vierkante meter stuifzand dat nog steeds vrij rond waait. Wanneer je hier gaat wandelen, kan het soms nog pittig zijn met lopen. Hier mag je gerust je aangelijnde hond mee nemen.

Utrecht – Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug bestaat al sinds de ijstijd en de rug heeft de vorm van een krokodil. Het heeft dichte bossen, uitgestrekte heide en hoogvlakte s maar ook diepe dalen.

meer te weten komen

bijzonder

boswandeling

meenemen