WANDELEN

Welke spullen moet je meenemen als je gaat wandelen?

Iedereen weet dat wandelen goed is voor onze gezondheid. Wanneer je dit ook nog eens in een bos gaat doen dan heb je daar te maken met een schone lucht en veel zuurstof. Dus wil jij op een goede manier gezond blijven? Gaan dan eens lekker wandelen!

Wat neem je mee als je gaat wandelen, niet te veel!

Wil je eens lekker op een zaterdag het er van nemen dan kan je een dagje een heerlijke wandeling gaan maken. En dan vraag je nu voor jezelf af maar wat neem je dan allemaal mee? We zullen een aantal tips geven:

  • Goede wandelkleding: Wanneer je de juiste wandelkleding hebt. Dat zorgt er voor dat je voeten niet te warm worden, je blaren op de hakken krijgt maar ook een waterdichte jas/regenkleding voor als het gaat regenen. Per slot van rekening kan het weer maar zo omdraaien.
  • Een wandelrugzak: Een rugzak met veel opbergvakken is ontzettend handig. Je kunt dan in elk geval alles meenemen wat je denkt nodig te hebben. Je loopt er dan niet mee in de hand.
  • Een klein EHBO setje: Dit is altijd handig als je een pleister nodig hebt, jodium, verband gaasjes of iets tegen insecten beten. Een pincet of tekentang is ook erg handig als je gaat wandelen.
  • Mobiele telefoon: Je kunt er natuurlijk foto’s mee maken maar stel dat er een medische situatie voordoet dan kan jij in elk geval medische hulp inschakelen. Bij de mobiele telefoon kan je ook een powerbank doen. Dan ben je verzekerd van voldoende batterij omdat je de telefoon kan opladen met de powerbank. De telefoon kan ook dienen als navigatie.
  • Bescherming voor de zon: Wanneer je een zonnebril bij je hebt dan kan je die opzetten tegen het felle zonlicht. Zonnebrand is ook iets wat je zeker nodig kan hebben. Smeer je natuurlijk eerst in voor je weg gaat. Het is ook mogelijk om een pet of cap op te zetten en je hoofd voor de zon te beschermen.
  • Voldoende eten en drinken: Tijdens het wandelen is drinken en eten heel erg belangrijk. Natuurlijk is het water van levensbelang. Neem van beiden altijd voldoende mee.
  • Een noodfluit in noodsituaties: Wanneer je de natuur in gaat is er altijd een kans dat er wat gebeurd. Over het algemeen zijn dat leuke dingen maar heel af en toe gebeuren er ook wel nare dingen. Gebeurd er een klein ongelukje dan kun je met de noodfluit laten weten waar je bent.

meer te weten komen

mooiste plekjes

bijzonder

boswandeling