WANDELEN

Wat kun je vinden tijdens een boswandeling in de winter?

Je denkt misschien dat in de winter het bos helemaal niet mooi is om daar te gaan lopen. Veel mensen vinden dat de bomen kaal zijn na een herfst met vele kleuren. De dieren die in de bossen leven moeten zuinig aan doen met hun eten en door de kale bomen kun je ze gemakkelijk spotten.

Het winterleven

Zoals al vernoemd kun je in de winter de dieren veel sneller vinden door de kale bomen. Je kunt dus wel bedenken dat er veel dieren te spotten is die je ook nog eens op de foto kan zetten. Zo kan je een hert tegen komen of een eekhoorn maar ook de nodige vogels. Wanneer jij dan je ogen goed de kost biedt dan kan je nog wel eens heel erg veel dieren tegenkomen. Je weet natuurlijk niet wanneer je gaat wandelen of je ook dieren tegen mag komen. Wil je wel dieren tegenkomen dan kan je overwegen om zelf op zoek te gaan. En niets is leuker dan dat je ze ook nog op de foto kan zetten.

Je kunt er ook nog eens heel erg veel nesten vinden. En dan zijn dit vaak nesten van roofvogels. De nesten zie je normaal niet zo snel omdat de bomen dan vol blad zitten maar wanneer ze kaal zijn, kan je heel erg veel nesten vinden.

In de winter vindt je ook vaak de sporen van hoefdieren. De grond is vochtiger waardoor je die sporen kan zien. Het is natuurlijk ook leuk om erachter te komen van welk dier de sporen zijn.

Wat heb je nodig als je een winter boswandeling maakt?

In de winter kan het behoorlijk koud zijn dus is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je er voor zorgt dat je warme kleding aan hebt. Ook is het heel erg handig om foto’s te maken van bijzondere dingen die je tegenkomt in het bos. Tegenwoordig kan dit natuurlijk al met de mobiele telefoon.

Wanneer je een langere wandeling gaat maken in het bos met de winterdag is het altijd goed om ook wat te drinken en wat te eten mee te nemen. Je kunt natuurlijk altijd op bepaalde plekken een restaurantje tegenkomen of een kraam waar je een koffie to go kan halen, zorgt dus ook voor wat geld.

Waarom is een winterwandeling in het bos goed?

In het bos krijg jij veel meer zuurstof dan wanneer je in de stad woont. De lucht is ook schoon in het bos. Met een wandeling in het bos krijg je ook een beetje ontspanning. We hoeven toch ook niet dagelijks stress te voelen?

meer te weten komen

mooiste plekjes

bijzonder

meenemen